Werkplekadvies

De juiste instelling

Ergonomisch werkplekadvies

Een goede werkhouding is belangrijk voor iedere medewerker, daarom geven wij werkplekadvies. Niet alleen het juiste meubilair speelt daarbij een rol. Ook de juiste instellingen, bewust hiermee bezig zijn en een verantwoorde werkomgeving zijn factoren die meespelen. 

Wil jij graag een goede werkhouding met een goede zithouding, zodat je geen klachten krijgt? Wij kunnen zorgen dat de werkplek optimaal aansluit op de medewerker. Tijdens onze instructie, voorlichting en training laten we medewerkers ervaren wat een goede werkhouding is.

Werkplekadvies en instructie

Met een korte werkplekinstructie leren wij je hoe je jouw beeldschermwerkplek goed instelt en hoe je goed zit. Na het werkplekadvies ontvang je een werkplekpaspoort met een opsomming van de juiste instellingen en tips. Deze instructie duurt gemiddeld twintig minuten per persoon.

Meer over de werkplekinstructie

Voorlichting goede werkhouding

Met een voorlichting op locatie leert onze werkplekadviseur jullie alles over ergonomisch verantwoord werken en de risico’s van de beeldschermwerkplek. Tijdens deze voorlichting van een uur zijn we bezig met bewustwording om klachten te voorkomen. Medewerkers krijgen daarnaast handvatten om de werkplek zelf goed in te stellen. Zo kunnen medewerkers gelijk de kennis toepassen op hun eigen werkplek.

Meer over deze voorlichting

werkplekadvies

Training Fysieke belasting en werkhouding

Werk je niet achter een beeldscherm, maar juist in een omgeving waar veel fysiek werk wordt verricht? Met onze praktische en interactieve training van ongeveer twee uur leren wij medewerkers hoe ze met een goede werkhouding en zo min mogelijk belasting kunnen werken.  Medewerkers leren verschillende werkhoudingen te gebruiken om overbelasting te voorkomen. We trainen op bijvoorbeeld een goede manier van tillen, duwen, bukken en herhalende bewegingen. Om onze training goed voor te bereiden, komt de werkplekadviseur eerst langs voor een quick scan. De werkplekadviseur vormt een duidelijk beeld van werkomgeving, vraagt de medewerkers naar de fysieke knelpunten en brengt mogelijke ergonomische knelpunten in kaart gedurende het werkplekadvies. 

Meer over deze training