Ergonomische hulpmiddelen

Voor een goede werkhouding en beter resultaat

Een slechte werkhouding kan zorgen voor bijvoorbeeld rugklachten en RSI/KANS. Wij bieden ergonomische hulpmiddelen waarmee je een goede werkhouding creëert.

Lees hier meer over de meest gebruikte ergonomische middelen of bekijk al onze ergonomische hulpmiddelen in onze webshop.

Direct naar de webshop

 

 

Advies over ergonomische hulpmiddelen

Bij een werkplekonderzoek en werkplekadvies adviseren wij je welke middelen bij jou voor een goede werkhouding zorgen. Daarbij kunnen wij je helpen bij het uitzoeken van de juiste ergonomische hulpmiddelen voor jouw specifieke werksituatie.

Ergonomische hulpmiddelen

Laptopstandaard

Werk je langer dan twee uur per dag met een laptop? Dan is het verplicht om een laptopstandaard te gebruiken. Zo voorkom je nek-, rug- en schouderklachten.

 Bekijk onze laptopstandaarden in de webshop

Ergonomisch Toetsenbord

Een compact toetsenbord is beter voor een ontspannen houding. Een gesplitst en licht hellend toetsenbord brengt de pols in een neutrale positie en vermindert de spierspanning bij het gebruik van een muis. Doe je veel invoerwerk? Dan kun je een los numeriek toetsenbord gebruiken. 

 Bekijk onze ergonomische toetsenborden in de webshop

Ergonomische Muis

Onze speciale ergonomische muizen bevorderen de natuurlijke stand van de hand en pols waardoor de spierspanning afneemt. Daarnaast bieden we alternatieven voor de muis wanneer je door gezondheidsredenen geen gewone muis kunt gebruiken.

 Bekijk onze ergonomische muizen in de webshop

Documenthouder

Met het gebruik van een documenthouder neemt de nekbelasting af. Je plaatst het document namelijk in dezelfde kijklijn als het beeldscherm. Zorg wel dat de documenthouder vrij op het werkvlak staat tussen beeldscherm en toetsenbord.

Bekijk onze documenthouders in de webshop

Monitorstandaard of monitorarm

Je beeldscherm is optimaal ingesteld als de bovenzijde van de monitor op ooghoogte staat. In deze situatie is je nek over het algemeen in een neutrale positie zonder extra spierspanning. Met een monitorstandaard of – arm kun je gemakkelijk de goede hoogte instellen.

 Bekijk onze monitorstandaarden en monitorarmen in de webshop

Wij zijn leverancier van: