Preventief werkplekonderzoek

Voorkom pijnlijke klachten

Wil je medewerkers een goede werkhouding en een goede zithouding aanleren? En hebben zij (nog) geen klachten? Laat dan een preventief werkplekonderzoek doen. Wij inventariseren en observeren de werkomgeving, werkplek en werkhouding. Vervolgens stellen wij samen met de medewerker de beeldschermwerkplek af en geven persoonlijk advies.

Wil je een preventief werkplekonderzoek laten doen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op of maak een afspraak en wij helpen je verder.

Hulp bij werkplek afstellen

Hoe kun je het beste je bureaustoel instellen, of wat is een goede zithouding achter je bureau? Bij het preventieve werkplekonderzoek nemen wij per medewerker uitgebreid de tijd. We stellen de werkplek individueel in en geven de medewerker persoonlijke adviezen. Het bewust bezig zijn (en blijven) met een goede werkhouding speelt een belangrijke rol bij het onderzoek.

Met een goede werkhouding voorkomen we klachten of verminderen we beginnende klachten zoals rug-en nekpijn, gespannen en pijnlijke schouders en RSI/KANS.

Een preventief werkplekonderzoek duurt, afhankelijk van de wensen, 30 tot 60 minuten per persoon.

Werkplekpaspoort

Na afloop ontvangt iedere medewerker een werkplekpaspoort met de juiste instellingen van de werkplek en persoonlijke tips.

Adviesrapport

Achteraf ontvang je ook altijd een adviesrapportage met:

  • de bevindingen per medewerker
  • advies over de ergonomische kwaliteit van het meubilair
  • advies over omgevingsfactoren, zoals temperatuur, licht en luchtvochtigheid

Interesse?

Vraag een preventief werkplekonderzoek aan